понеділок, 31 січня 2022 р.

Традиційно в розпалі літа ліцеїсти та паняночки Глухівського ліцею приймають участь в археологічній експедиції до колишньої гетьманської столиці - м. Батурин. Учні здійснюють не лише дослідницьку роботу, а й поринають у минуле, живучи серед архітектурних пам'яток; знайомляться із дослідниками інших регіонів та досліджують історію минулих століть.  Нещодавно, до 20-ліття Батуринського українсько-канадського проєкту, в Торонто (Канада) було видано "Історико-археологічні досліди Батурина 2020-2021 років", де висвітлено участь наших ліцеїстів в археологічних дослідженнях Батурина. 







 17 грудня 2021 року для паняночок 7-Б класу був проведений відкритий урок з історії. Тема уроку: "Правління Володимира Мономаха та його сина Мстислава Великого". Під час уроку панянки виконували різноманітні завдання: хронологічний лабіринт, "Невірна інформація", розгадували ребуси, віртуально полинули у ХІІ ст., познайомились з життям і діяльністю Володимира Мономаха та його сина. Дівчата підійшли креативно до вивчення теми: Волончук Олександра створила "шапку Мономаха" та представила її історію перед класом, Мажуга Ксенія та Голуб Ганна підготували проєкт "Внутрішня і зовнішня політика Мономаха", наприкінці уроку дівчата заповнили Facebook-сторінку історичного діяча. За цікавими завданнями урок пройшов цікаво та невимушено, дівчата були активні та креативні! 














 15 грудня 2021 року у 9-Б класі був проведений відкритий урок з історії. Тема уроку: "Ліквідація кріпацтва та реформи 1860-1870-х рр." Протягом уроку панянки виконували різноманітні завдання: інсценізація, дешефратор, "Впізнай історичну особу", працювали з історичними документами та складали ментальні карти. Також у цікавій формі дівчата аналізували "лист із минулого", який підготували ліцеїсти 9-го класу та представили у формі відео. Протягом уроку дівчата дізнались чимало інформації стосовно такої важливої події, як відміна кріпацтва, навчились аналізувати історичні документи та критично ставитись до них; панянки були активні, кмітливі та творчі.







«Міста – герої України»

 «Міста – герої України» під таким гаслом  учителем історії Милютіною О.Л.  у 5-11 кл. було проведено цикл уроків, які  були спрямовані на в...